z.t.

Martine Herman

Martine Herman heeft monumentale vormgeving gestudeerd aan de Arnhemse kunstacademie, in de periode dat Bas Maters en Wim Korvinus er les gaven. De ideeën van de ‘Arnhemse School’ hangen dan nog in de lucht: als kunstenaar moet je met je werk een statement maken in de openbare ruimte, daarvoor moet je die ruimte eerst goed leren kennen in al haar aspecten. Kort gezegd formuleer je een theoretisch kader met een beeldend antwoord.

Martine Herman geeft met haar kunstwerk een reactie op de onzichtbare ingang van Rijnstate Velp, de trap naar de ingang bevindt zich namenlijk achter een blinde muur. Het object neigt naar een folly − een met opzet nutteloos gebouw. Je verwacht er eigenlijk een mannetje in, een portier die je toegang verleent tot het ziekenhuis. Het lijkt een bouwpakket, een eenvoudige stapeling betonnen platen, bij nadere beschouwing in een verrassend helder evenwicht.

Het beeld is opgenomen in een jubileumboek van de Rijksgebouwendienst én in het overzichtsboek ‘De collectie’ 25 jaar kunstprojecten in zorginstellingen.

website Martine Herman »

Naar boven