Sky Comfort Circle

Patty Struik

Voor het plafond in het nieuwe Vasculair Centrum heeft Patty Struik een rozet ontworpen, zodat de patiënt vanuit het bed onbeschroomd kan dagdromen.

De steeds uitdijende verzameling wonderschone en curieuze plaatjes is de bron waaruit Patty Struik put voor haar beeldend werk. Via Facebook is een deel van haar verzameldrift te volgen; iedere dag komen er nieuwe vondsten bij die ze bewerkt en ordent onder kopjes als ‘PS Vrolijke wetenschap’, ‘Folklore’, ‘Garden of Eden’, ‘Cabinet of Wonder’. Voor dit ontwerp stapelde ze afbeeldingen uit het archief laag op laag tot een nieuwe kleurrijke wereld die even vanzelfsprekend als magisch is. Het raster, de rookmelder en sprinkler en ook de lampen zijn onderdeel geworden van het werk. Als je dan toch in een bed moet liggen, dan bij voorkeur onder dit wolkendek met gevleugelde vrienden en lichtcirkels.

Patty Struik (1962) woont en werkt in Arnhem. Naast het individuele oeuvre waarin ze vormgeeft aan haar obsessieve verzameldrift, werkt ze al jaren met Albert Goederond — onder de naam La Salle — aan grote kunstprojecten in de openbare ruimte. PS-archive op Facebook

Naar boven