Kunst in de vijver

Donderdag 25 juni 2020 om 12:30 uur zal het vijverkunstwerk van kunstenaar Peter Krynen officieel worden onthuld. Tevens neemt Jan van Vliet namens de IC een kleinere variant van het... Lees verder »

Taboe of niet?

Kan ieder kunstwerk in een zorginstelling of universitair medisch centrum worden getoond? Of zijn er speciale criteria waaraan kunstwerken in medische centra moeten voldoen? Deze vragen staan centraal in de... Lees verder »

Samenwerking ArtEZ

ArtEZ student Mitchel Peters presenteert zijn werk. De vakgroep interne geneeskunde is een samenwerking met de Arnhemse kunstacademie ArtEZ  gestart. Studenten BEAR (Base for Experiment, Art & Research) krijgen de opdracht... Lees verder »

Crowdfunding boek Erik Odijk

Het boek The Academy of the Sublime toont het werk van Erik Odijk in retrospectief vanaf 2005 tot aan nu. Het zijn 150 beelden die zijn oeuvre samenbrengen in de vorm van... Lees verder »

Out of Office – kunstschatten uit bedrijven

Voor het eerst verruilen komende winter ruim 150 zelden getoonde kunsthistorische hoogtepunten uit diverse Nederlandse bedrijfscollecties hun vertrouwde plek in kantoren en bedrijven voor een plaats in het museum. Onder... Lees verder »

Bruikleen ‘Roadside flowers’ aan Museum MORE

Op zaterdag 26 mei opende in Museum MORE te Gorssel de tentoonstelling ‘Het trage lage land’. De Rijnstate Kunstcollectie geeft voor deze tentoonstelling het fotowerk ‘Roadside flowers‘ in bruikleen van Wout Berger. Voor meer informatie... Lees verder »

Beeld in de vijver

Met de eerste warme dagen van 2018 is er weer een kunstwerk neergestreken in de vijver bij de hoofdingang van Rijnstate Arnhem. Het kunstwerk “Waterbrug” van de Arnhemse kunstenaar Rob Sweere is... Lees verder »

Onthulling “Beij-Boom”

Toen Gert de Beij in november 2015 afscheid nam van Rijnstate heeft de Raad van Toezicht zijn erkentelijkheid uitgesproken voor Gert zijn inzet en bijdrage aan de ontwikkeling van Rijnstate,... Lees verder »

Naar boven