Maan in Rijnstate

De maan is in december van dichtbij te bewonderen in Rijnstate. Vanaf 11 december is het kunstwerk Museum of the Moon van de Engelse kunstenaar Luke Jerram te zien in... Lees verder »

Joodse Artsen en de Holocaust

Op het Holocaust Namen Monument in Amsterdam staan ook honderden namen van Joodse artsen en geneeskundestudenten die in de Tweede Wereldoorlog vermoord zijn. Om deze namen een verhaal en een... Lees verder »

Sponsoractie

De zorgmedewerkers van Rijnstate staan altijd voor hun patiënten klaar; ook in de afgelopen twee turbulente coronajaren konden wij dag en nacht op hen rekenen. En daarvoor wil ik ze... Lees verder »

Kunst in de vijver

Donderdag 25 juni 2020 om 12:30 uur zal het vijverkunstwerk van kunstenaar Peter Krynen officieel worden onthuld. Tevens neemt Jan van Vliet namens de IC een kleinere variant van het... Lees verder »

Taboe of niet?

Kan ieder kunstwerk in een zorginstelling of universitair medisch centrum worden getoond? Of zijn er speciale criteria waaraan kunstwerken in medische centra moeten voldoen? Deze vragen staan centraal in de... Lees verder »

Samenwerking ArtEZ

ArtEZ student Mitchel Peters presenteert zijn werk. De vakgroep interne geneeskunde is een samenwerking met de Arnhemse kunstacademie ArtEZ  gestart. Studenten BEAR (Base for Experiment, Art & Research) krijgen de opdracht... Lees verder »

Crowdfunding boek Erik Odijk

Het boek The Academy of the Sublime toont het werk van Erik Odijk in retrospectief vanaf 2005 tot aan nu. Het zijn 150 beelden die zijn oeuvre samenbrengen in de vorm van... Lees verder »

Naar boven