Atelier 23

1 juli 2007 - 22 augustus 2007

Atelier 23 is een kunstcentrum voor talenten met een beperking. Uitgangspunt is het creatief proces, het gemaakte werk en de kwaliteit ervan. In de ateliersituatie werken de kunstenaars aan hun persoonlijke creatieve ontwikkeling onder begeleiding van een beeldend kunstenaar en een activiteiten begeleider.
De tekeningen van Wouter Westra beginnen vaak met een paar rijmende woorden. Deze woorden vormen de basis voor het beeld dat ontstaat. In strakke lijnen met heldere kleuren onstaan vrolijke cartoonachtige tekeningen met tekst. Zijn werken zijn associaties op thema´s die kunnen variëren in onderwerp van (te)veel roken en drinken, beesten in mensengedaantes tot een luchtige benadering van het ongeluk dat hij heeft gehad.
Albertus Wolters heeft een goed oog voor detail. Hij tekent na, hij tekent uit het hoofd of maakt een combinatie van beide. De onderwerpen zijn een combinatie van beroemde schilders zoals Rembrandt en Van Gogh en de directe wereld om hem heen, familie, collega´s maar ook soapactrices en andere TV sterren. Albertus tekent met trefzekere lijnen, afwisselend dik en dun, in kleur en zwart-wit. Zijn werk toont een grote gedrevenheid en ambitie.

Naar boven