Janske Hombergen

Kunst in de vijver - Zomer 2017

 

Zomer in Rijnstate wordt al vijf jaar op rij gevierd met een tijdelijk kunstwerk in de vijver bij de hoofdingang. Het werk Morning Blue dat Janske Hombergen heeft ontworpen vangt het zomers licht en speelt een kleurrijk spel dat vijver én bezoeker betovert.

De ingrediënten zijn bescheiden: een geometrische constructie van louter houten driehoeken met daarin gespannen steigerdoeken met kleuren die je herkent uit de bouw. Het optische effect is groots: de transparante kleuren mengen zich elegant, de geometrie speelt met het perspectief, de spiegeling in het water verdubbelt het werk en na een zomers buitje schittert Morning Blue door de druppels.

Het werk van Janske Hombergen oogt vanuit elke hoek weer anders, als het interieur van een gotische kerk in Frankrijk. Met een beetje fantasie zijn zelfs de glas-in- loodramen te herkennen: door één detail wordt je direct meegenomen zonder daar duizend km de Route du Soleil voor af te hoeven zakken. Binnenkort verschijnt het kunstwerk op ansichtkaart, leuk om het samen met je eigen bericht de wereld in te sturen.

Janske Hombergen (Amsterdam, 1973) woont en werkt in Arnhem en heeft o.a. Product Design gestudeerd op de ArtEZ.

www.janskehombergen.nl

 

 

(foto: ZichtBahr/VVB)

Naar boven