Liesbeth Doornbosch

6 april 2015 - 3 juni 2015

Liesbeth Doornbosch werkt sinds 1994 aan de verbeelding van plaats en omgeving. Ze maakt schilderijen, tekeningen, collages, foto’s en ruimtelijk werk. Haar werk gaat over landschappelijke en architectonische ruimte, interieur en exterieur, binnen en buiten. Het zijn geen ruimtelijke studies, maar observaties die een verhaal vertellen over mogelijkheden van de ruimte, suggesties over hoe de ruimte te beleven is. Al haar werk tezamen vertelt als het ware het hele verhaal.
Lijnen en vlakken schuiven over en door elkaar, kleuren lopen in elkaar over en staan tegenover elkaar, figuratie en abstractie zoeken een balans en de losse toets meet zich met de rechte lijn. Lagen die half transparant over elkaar worden gezet maken het werkproces zichtbaar en openen het schilderij. Door de verschillende perspectieven ontstaat er een nieuwe imaginaire ruimte. Een ruimte die een onderkomen biedt voor vervreemding, suspense, schoonheid, het kleine, het betrekkelijke en de fantasie.
Liesbeth Doornbosch [Rheden, 1970] is opgeleid aan de kunstacademie in Kampen, en volgde een master aan De Ateliers Arnhem.

website Liesbeth Doornbosch »

A’s archive »

store »

 

Naar boven