Louise Honée

09 juli - 07 oktober

We Love Where We Live

Louise Honée (1974) besloot na haar studie Kunstgeschiedenis aan de UvA te hebben afgerond verder te studeren aan de Fotoacademie in Amsterdam. Ze specialiseerde zich in portret- en documentaire fotografie. Honée is altijd op zoek naar de poëzie in het verhaal. Ze bundelt haar gecreëerde beelden waardoor deze een visuele novelle vormen. Het centrale onderwerp in haar fotografie is de onverwoestbare hoop van de jeugd.

In We Love Where We Live vangt Louise Honée de vroegwijze blikken van kinderen uit de mijnstreek van McDowell County (West Virginia), dat gedeeltelijk in het bosrijke Appalachen gebergte ligt. Totdat de ene na de andere mijn werd gesloten was hun geboortegrond een van de rijkste gebieden van Amerika. Veel mensen verloren hun werk en trokken weg, waardoor spookstadjes ontstonden.

Het gebergte fungeert behalve als afsluitende grens tegelijkertijd als een natuurlijke beschermingswal. De jeugd geniet van de sterke saamhorigheid die de leefgemeenschap kenmerkt. Zij biedt warmte en veiligheid. Ergens langs de weg staat een bord met het opschrift We Love Where We Live. Honée is gefascineerd door die ogenschijnlijke tegenstelling: de overduidelijke sociaal economische problemen en de intense saamhorigheid van de mensen. Ze vraagt zich af welk toekomstperspectief de jongeren nog wordt geboden. Honée probeert zowel hun kwetsbaarheid als veerkracht in beeld te brengen en zoekt op een filmische manier de schoonheid te midden van armoede en onzekerheid.

www.louisehonee.com

De tentoonstelling in Rijnstate is iedere dag te bezoeken van 09.00 – 21.00 uur. Bezoekadres: Wagnerlaan 55, Arnhem. Route in het ziekenhuis: Route 01-40
Deze tentoonstelling is mede tot stand gekomen door Stichting Stokroos

Naar boven