Rob Sweere

Kunst in de vijver - Zomer 2018

 

Waterbrug

Met de eerste warme dagen is er weer een kunstwerk neergestreken in de vijver bij de hoofdingang van Rijnstate Arnhem. Het kunstwerk ‘Waterbrug’ van de Arnhemse kunstenaar Rob Sweere is volledig opgetrokken uit hout en niet alleen bedoeld om naar te kijken. Het tijdelijke werk, speciaal gemaakt voor de vijver, bestaat uit twee tegenover elkaar liggende vlonders met aan beide uiteinden een verticale schotel. Je kan het kunstwerk betreden, één persoon per vlonder.

In het bouwwerk word je door een schotel omgeven die je blik via het groen van de waterplanten naar de tegenoverliggende schotel richt. ‘Waterbrug’ nodigt je uit om in gesprek te gaan met de persoon die tegenover je staat, of je af te zonderen in deze gecreëerde miniwereld. De communicatieschotels kunnen de aanleiding zijn voor een gesprek met een vreemde, of misschien wel met die ene leuke collega. Je waant je in een andere wereld, even weg van de drukte van het plein.

De kunstwerken van Rob Sweere kun je op meerdere buitenlocaties tegenkomen, bijvoorbeeld op de dijk bij Malburgen West en in park Sonsbeek in Arnhem.

Het kunstwerk in de vijver is mede mogelijk gemaakt door Liemers Hendriks Groenvoorziening.

robsweere.com

 

(foto’s: VVB-Voermans)

Naar boven