Schenking ING

14 maart 2011 - 4 april 2011

Rijnstate heeft 40 kunstwerken uit de kunstcollectie van ING mogen ontvangen. ING stelt een deel van haar kunstcollectie ter beschikking aan zorginstellingen, omdat zij door een nieuwe inrichting van haar kantoren minder ruimte heeft en wil dat de kunstwerken een publieke functie behouden. Rijnstate exposeert een selectie van de kunstwerken tot en met 4 april in het Atrium van Rijnstate Arnhem.

“Toen ING ons benaderde met dit aanbod, twijfelden we geen moment. Wij vinden het namelijk erg belangrijk een omgeving te bieden waar onze patiënten en medewerkers zich op hun gemak voelen. Om hen geborgenheid te bieden, vermijden we de typische ziekenhuissfeer zo veel mogelijk en brengen we veel warmte aan in de inrichting. Als we door een bijzondere, warme omgeving de onzekerheid en spanning bij patiënten kunnen verminderen, heeft dat een positief effect op hun herstel. Kunst levert een belangrijke bijdrage aan deze warme omgeving. De schenking van ING is dan ook een waardevolle aanvulling op onze collectie beeldende kunst”. Gert de Bey, voorzitter van de Raad van Bestuur

De kunstpakketten zijn samengesteld door ING Art Management en bevatten werken van bekende Nederlandse grafici zoals Vincent van Ojen, Marcel Schellekens en Rolf Weijburg.

Website ING collectie »

Naar boven