Corporate Offsite Dwelling A in CODA Apeldoorn – de nieuwe werkplek

Reserveer een werkplek in de tentoonstelling:

Jelmer Wijnstroom presenteert in CODA Museum een verrassende selectie beeldende kunst uit bedrijfscollecties, maar verandert ook context en omstandigheid door naast het kantoor en de thuiswerkplek een derde werkplek in het museum te creëren.

Centraal in dit concept staan vragen over de betekenis van bedrijfscollecties als de omstandigheden veranderen. Missen medewerkers de kunstwerken die ze voor corona gewend waren dagelijks op kantoor te zien? Welk effect heeft de gewijzigde situatie op medewerkers en hoe beïnvloedt de gewijzigde situatie de betekenis van de bedrijfscollectie? En wat gebeurt er als we – in het museum – een derde werkplek met beeldende kunst uit bedrijfscollecties creëren? Hoe verhoudt kunst zich tot de omgeving en de bezoeker? Krijgt de kunst uit de bedrijfscollecties een nieuwe betekenis? Het antwoord op deze vragen kunnen bezoekers zelf formuleren door te komen werken in CODA Museum.

Van 13 september tot 4 december 2022 kun je in CODA dagelijks komen werken op een unieke plek ontworpen door kunstenaar Willem de Haan, omringd door topstukken uit Nederlandse bedrijfscollecties. Er zijn 6 individuele werkplekken, een vergadertafel met plek voor 5 personen en 2 zitplekken in ‘de wachtruimte’. Kom alleen of met ‘collega’s’ en ervaar deze bijzondere setting. Via deze link kun je een werkplek reserveren.  

Trapjes, een schilderij van Ad Gerritsen uit de kunstcollectie Rijnstate.

Naar boven