Duurzaam Rijnstate

Het mosbed van Annechien Meier in opdracht van Future Cities/Gemeente Arnhem

Het mosbed van Annechien Meier in opdracht van Future Cities/Gemeente Arnhem

Beeldend kunstenaar Annechien Meier en filmproducer Gert-Jan Gerlach werken gezamenlijk aan het Laboratorium voor Microklimaten. Met het Mobiel Laboratorium voor Microklimaten gaan zij in Arnhem de aandachtsplekken voor het klimaat zichtbaar maken met ‘Mosprojecten’ en zullen daar waar nodig komen met prikkelende interventies. Het Laboratorium maakt via media bekend waar het zich presenteert, komt met een vrachtfiets met mosinstallatie ter plaatse, betrekt bezoekers en geïnteresseerden in het project en legt reacties van deze bezoekers vast middels film.

Kunstenaar Annechien Meier fietst op een aandachttrekkende laboratoriumfiets van locatie naar locatie één daarvan is het ziekenhuis Rijnstate. Want Rijnstate heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Bij Rijnstate staat vanaf 17 september voor enige weken het mosbed van Annechien Meier; een ziekenhuisbed begroeid met mos dat wordt besproeid met regenwater. Mos kan verschillende reacties oproepen, kan als mooi (natuurervaring) of lelijk (teken van verval) worden opgevat. Een dak of gevel van mos isoleert beter, vangt regenwater op en geeft een betere geluidsisolatie. Mos is onderscheidend en opvallend in aanzicht, stimuleert het denken over groene daken en gevel aanpassingen maar roept ook de sprookjesachtige wereld op van trollen en kabouters.

17 September plant Jankees Cappon (raad van bestuur) om 10:00 uur een stuk mos op het bed dat zich aan de straatzijde van Rijnstate bevindt en vervolgens start Annechien Meier haar tocht met de laboratoriumfiets.

Naar boven