Kunstwebsite Rijnstate de lucht in

nieuws-website

Vanaf vrijdag 5 juli is de kunstcollectie van Rijnstate niet alleen te zien op de verschillende locaties van het ziekenhuis, maar ook digitaal. Webdesignbureau Allyourmedia heeft de website ontworpen voor mobiel, tablet, laptop en desktop. Om 16.30 uur vindt hiervoor een klein openingsfeestje plaats in het Atrium van Rijnstate Arnhem. Jankees Cappon van onze Raad van Bestuur zal namens de Kunstcommissie een openingswoord houden. Je bent van harte uitgenodigd om op vrijdag 5 juli om 16.30 uur te toasten op deze mijlpaal.

Hart voor kunst

De Arnhemse kunstenaar Arno Arts heeft voor deze gelegenheid een kunstwerk gemaakt in de vijver op het voorplein van Rijnstate Arnhem. Het kunstwerk is tijdelijk en zal de hele zomer in de vijver te zien zijn.

Waarom kunst in Rijnstate?

Onze patiënten zijn in het ziekenhuis vaak onzeker of angstig. Zij ervaren en voelen van alles, en denken na over wat hen overkomt. Wij willen hen een omgeving bieden die hen geruststelt en positief afleidt. Zo dragen we eraan bij dat patiënten zich beter voelen. Onze kunstcollectie speelt hierin een belangrijke rol.

Healing Environment

De kunstwerken van Rijnstate moeten aansluiten bij het principe Healing Environment ofwel ‘helende omgeving’. Nieuwbouw en verbouwtrajecten binnen Rijnstate worden volgens dit principe uitgevoerd. Het concept Healing Environment komt uit de Verenigde Staten en gaat ervan uit dat een met aandacht vormgegeven omgeving een positieve invloed heeft op het welbevinden van patiënten. Het resultaat hiervan voor de patiënt is doorgaans een korter verblijf in het ziekenhuis, minder medicijngebruik en een beter gevoel.

Naar boven