Kunst van de PAAZ op de cover

Kunst van de PAAZ op de cover van NTvG

Werk van Patty Struik op de cover

Zes keer per jaar staat een kunstwerk van Rijnstate op de cover van het Nederlands tijdschrift voor Geneeskunde. Deze week het werk van Patty Struik, gemaakt voor de PAAZ.

Tekst bij de cover:
Voor de psychiatrische afdeling van Rijnstate heeft Patty Struik 14 ronde panelen ontworpen. Het speelveld voor de kunstenaar was de ruimte tussen ontregelen, wat kunst regelmatig doet en troost bieden aan het verwarde brein, wat zeer wenselijk is op een PAAZ.

Het ideeënreservoir van Patty Struik bestaat uit een gigantische verzameling plaatjes. Afbeeldingen vanuit de hele wereld, door alle tijden heen. Gerubriceerd in thema’s als ‘vrolijke wetenschap’, ‘seen from behind’ of ‘coral red’. Analoog begonnen als knipselmap, is de nog steeds uitdijende verzameling nu digitaal te volgen op Facebook. Uit deze enorme verzameling van wonderschone en curieuze plaatjes heeft Patty Struik 2 onderwerpen geselecteerd: de florale wereld en de technische wereld van raderen en meetinstrumenten. Die 2 tegenpolen zijn op collageachtige wijze in elkaar geweven tot een nieuw verdwijnpunt. ‘Spielerei’ kun je het noemen. Het intuïtief combineren van ongelijksoortige fragmenten tot een nieuwe vertelling. Met diezelfde speelse inslag zijn de panelen op de wanden van de PAAZ gehangen, in de huiskamer waar de patiënt al etend, lezend of gewoonweg zittend veel tijd doorbrengt.
Patty Struik is opgeleid aan ArtEZ Academie Arnhem en heeft onder de naam La Salle, in samenwerking met Albert Goederond, veel grote projecten in de openbare ruimte gerealiseerd.

De PAAZ Rijnstate Arnhem

De PAAZ, Rijnstate Arnhem met het werk van Patty Struik

 

Naar boven