Maan in Rijnstate

De maan is in december van dichtbij te bewonderen in Rijnstate. Vanaf 11 december is het kunstwerk Museum of the Moon van de Engelse kunstenaar Luke Jerram te zien in het Atrium. Het heeft een doorsnede van maar liefst 6 meter en het oppervlak is dankzij een samenwerking met NASA zeer waarheidsgetrouw en gedetailleerd. In Rijnstate is het hemellichaam van alle kanten te bewonderen, zelfs de ‘dark side of the moon’.

Museum of the Moon (Museum van de Maan) is een reizend kunstwerk dat al op vele bijzondere plekken te zien is geweest​. Al meer dan drie miljoen bezoekers ​bekeken de maan van dichtbij. Dit lijkt veel, maar de echte maan heeft de hele wereldbevolking als toeschouwer. De maan draait als rotsige satelliet rond de aarde en weerkaatst zonlicht. Het feit dat de maan elke dag een andere vorm heeft – in een cyclus van ongeveer 29 dagen – spreekt bij velen tot de verbeelding. En zonder maan is er geen eb en vloed​; het getij dat levens beheerst en zelfs energie levert. 

Doordat de volle maan in Rijnstate van binnenuit is verlicht met energiezuinige LED’s geeft het Museum of the Moon een meditatieve gloed.

De Maan is te zien van 11 december 2022 t/m 1 januari 2023 in het atrium van Rijnstate. Wagnerlaan 55, Arnhem.

Museum of the Moon | (my-moon.org)

Naar boven