Rijnstate participeert in VBCN-jubileum

V032-6 Yoneda, Yumiko.JPG

Een werk van Yumiko Yoneda dat getoond wordt in de tentoonstelling ‘VBCN 10 jaar jong!’

 

De VBCN (Vereniging Bedrijfscollecties Nederland) vier haar tienjarig bestaan op vrijdag 18 december 2015 met

Rijnstate is lid van VBCN en participeert in de tentoonstelling met vier werken van Yumiko Yoneda en een tekening van Tom Heerschop.

Op 18 december opent de tentoonstelling ‘VBCN 10 jaar jong!’, samengesteld door de veelbelovende curatoren Alix de Massiac en Vincent van Velsen. De ‘op feiten’ gebaseerde tentoonstelling brengt de ontwikkelingen van bedrijfscollecties in de afgelopen tien jaar in beeld. De kunstenaars Sema Bekirovic, Jonas Lund, Thomas van Linge en Céline Manz regaeren op deze analyse met nieuw werk.

Vooraf organiseert de VBCN het symposium ‘10 jaar vooruit! Kunst in / aan het werk. Hierin blikken prominente spelers uit de cuturele sector vooruit op de nabije toekomst. Wat zijn maatschappelijke trends op het gebied van wonen, werken en mobiliteit en wat zijn mogelijke effecten op de beleving van kunst.
Met onder andere: Farid Tabarki (Studio Zeitgeist), Ann Demeester (directeur Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem), Kai van Hasselt (verzamelaar), Renzo Martens (beeldend kunstenaar) en Hester Alberdingk Thijm (directeur Akzo Nobel Art Foundation). Moderator: Pieter van Os

vrijdag 18 december

14.00 16.00 uur
symposium ’10 jaar vooruit! Kunst in/aan het werk’
Auditorium Rijksmuseum
Museumstraat 1, Amsterdam
Kaarten voor het symposium zijn beschikbaar via Eventgoose

17.00 – 21.00 uur
opening tentoonstelling ‘VBCN 10 jaar jong’
openingswoord door Adriana González Hulshof om 17.30 uur
VBCN Open Space
Konijnenstraat 16A, Amsterdam

messages_00322_img_H

Naar boven