Gaia

08 december 2023 - 11 januari 2024

Van 8 december 2023 tot en met 11 januari 2024 hangt de aarde in ons atrium. Het gaat om het kunstwerk ‘Gaia’, gemaakt door de Engelse kunstenaar Luke Jerram: een enorme verlichte wereldbol met een doorsnede van tien meter. Voor een zo realistisch mogelijk beeld, is ‘Gaia’ gemaakt op basis van satellietfoto’s van NASA.

Het kunstwerk is gemaakt om een gevoel te geven van hoe kwetsbaar onze planeet is. De kunstenaar, wiens werk ‘Museum of the Moon’ vorig jaar in ons atrium hing, wil de aarde laten zien zoals zij te zien is vanuit de ruimte. Als een prachtige en waardevolle plek. Als een ecosysteem waar we dringend voor moeten zorgen – er is geen planeet B!

Sinds de coronapandemie ziet Jerram meer waardering voor de natuur. Met ‘Gaia’ biedt hij bezoekers een nieuw perspectief op onze plek op deze planeet – een gevoel dat samenlevingen op aarde allemaal met elkaar verbonden zijn en dat we er samen voor verantwoordelijk zijn.

Niet voor niets geeft Rijnstate alle ruimte aan deze aarde. We hebben duurzaamheid hoog in ons vaandel staan. Een gezonde planeet draagt bij aan onze eigen gezondheid en aan ons welzijn. Zorgen voor de aarde is zorgen voor elkaar.

Meer informatie over Gaia: Gaia – Luke Jerram (my-earth.org)

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Vriendenfonds!

Naar boven