Kunstwerk in de vijver

Peter Krynen - Zomer 2020

In de vijver voor de hoofdingang van Rijnstate Arnhem staat, tussen het bloeiende riet, een groene figuur. Het mannetje lijkt je te wenken, misschien voor een schouderklop. De Arnhemse kunstenaar Peter Krynen maakte deze sculptuur speciaal voor de vijver van Rijnstate. Zelf zegt hij erover: ‘De linkerarm die krachtig omhoogsteekt, de rechter in een vuist omlaag, het lichaam als een vaas, het hoofd als een bloemknop of een druppel. Groen als de kleur van de wereld waar we naar toe willen.’

Het beeld Corona is een symbool voor de kracht en heroïek van onze strijd tegen COVID-19. Van de patiënten en medewerkers natuurlijk, maar ook de bezoekers die zich geconfronteerd zien met steeds nieuwe maatregelen.

Peter Krynen heeft, behalve deze sculptuur, een serie kleinere beeldjes gemaakt van keramiek. Hij schenkt deze aan mensen die een sleutelrol spelen in de bestrijding van de crisis. Rijnstate krijgt drie beeldjes. Daarvan gaat er een naar de ic-afdeling.

In de vijver bij de hoofdingang van Rijnstate wordt er bijna ieder jaar een nieuw tijdelijk kunstwerk getoond. Bekijk in het archief wat er de laatste jaren te zien is geweest.

peterkrynen.nl

 

Naar boven