Maze de Boer

Kunst in de vijver - Zomer 2016

Het is inmiddels een traditie aan het worden: elk jaar in de zomer staat er in de vijver van Rijnstate een tijdelijk kunstwerk. Een visueel geschenk aan de thuisblijver bij de ingang van het ziekenhuis.

Deze zomer staat het werk ‘Perspective’ van kunstenaar Maze de Boer (1976) net boven de waterlijn in de vijver. Op het eerste gezicht zien we een klassieke plantenkas vol met weelderig tropisch groen, maar in het voorbijgaan lijkt het werk ineen te storten: het perspectief deugt van geen kant. In de schilderkunst noemen we dit een ‘Trompe-l’oeil’. Dit bedriegen van het oog is echter bij Maze de Boer niet alleen schilderkunstig aanwezig, het hele bouwsel doet mee. Het werk blijkt uit drie schotten te bestaan die doen denken aan coulissen in een theateropstelling. De kunstenaar gebruikt technieken uit de schilderkunst en de theaterwereld, maar het werk lijkt ook te verwijzen naar billboards bij nieuwbouwwijken. In zijn werk is Maze de Boer op zoek naar de grenzen van de werkelijkheid.

Maze de Boer is ook deelnemer aan de beeldententoonstelling Sonsbeek’16: transACTION. Op loopafstand van Rijnstate valt er in het Sonsbeekpark veel kunst te beleven waaronder het werk ‘Common Ground’ van De Boer.

www.mazedeboer.nl
www.sonsbeek.org

Naar boven