Aad Berlijn

22 juli 2016 - 22 september 2016

Aad Berlijn (1948) woont afwisselend in Amsterdam en Knoxville (VS). Hij maakt schilderijen en tekeningen en zit inmiddels veertig jaar in het kunstenaarsvak. In Amsterdam geniet Berlijn van het sociale leven en schildert hij in zijn atelier. In het Amerikaanse stadje Knoxville werkt hij in alle rust vooral aan schetsen en tekeningen.

Aad Berlijn is een verhalenverteller, als een spons zuigt hij invloeden op uit de kunstwereld en zijn persoonlijke omgeving. Dit resulteert in toegankelijke kunstwerken met heldere schilderkunstige principes. Zoals een schilderij waarin je diepte kunt ervaren. Of abstracte elementen die samengaan met figuratieve afbeeldingen. In het werk Möbiusring (2014) zie je een file van auto’s waar geen eind aan lijkt te komen. De ring van Möbius is een ruimtelijk figuur uit één vlak en kan alleen in drie dimensies bestaan. De auto’s verwijzen naar een ervaring uit zijn eigen leven: Aad Berlijn haalt op 62-jarige zijn rijbewijs en sluit aan bij de file.

In Rijnstate is een greep te zien uit zijn recente werken; een overzicht van verhalen ontstaan uit een onuitputtelijke drang om te creëren.

www.aadberlijn.coltd.nl

Naar boven