40 kunstwerken van ING

Overhandiging kunstwerken van ING aan Rijnstate

Overhandiging kunstwerken van ING aan Rijnstate

Donderdag ontving Rijnstate 40 kunstwerken uit de kunstcollectie van ING. ING stelt een deel van haar kunstcollectie ter beschikking aan zorginstellingen, omdat zij door een nieuwe inrichting van haar kantoren minder ruimte heeft en wil dat de kunstwerken een publieke functie behouden. Rijnstate exposeert de kunstwerken tot en met 4 april in het Atrium van Rijnstate Arnhem. Daarna worden de kunstwerken verspreid over verschillenden openbare plekken op de ziekenhuislocaties.

Gert de Bey, voorzitter van de Raad van Bestuur, neemt de kunstwerken dankbaar in ontvangst. “Toen ING ons benaderde met dit aanbod, twijfelden we geen moment. Wij vinden het namelijk erg belangrijk een omgeving te bieden waar onze patiënten en medewerkers zich op hun gemak voelen. Om hen geborgenheid te bieden, vermijden we de typische ziekenhuissfeer zo veel mogelijk en brengen we veel warmte aan in de inrichting. Als we door een bijzondere, warme omgeving de onzekerheid en spanning bij patiënten kunnen verminderen, heeft dat een positief effect op hun herstel. Kunst levert een belangrijke bijdrage aan deze warme omgeving. De schenking van ING is dan ook een waardevolle aanvulling op onze collectie beeldende kunst”.

Volgens ING bieden zorginstellingen een perfect podium voor kunst, voor zowel patiënten als medewerkers. In totaal ontvangen zestig Nederlandse zorginstellingen een collectie kunstwerken.

De kunstpakketten zijn samengesteld door ING Art Management en bevatten werken van bekende Nederlandse grafici zoals Jeroen Hermkens, Vincent van Ojen, Marcel Schellekens en Rolf Weijburg. De werken worden eigendom van Rijnstate.

Naar expositie »

Naar boven