Kunst op afdeling A5

arnhem-hospital-proposal-gesleeptVoor de vier vleugels van de afdeling A5 in Rijnstate Arnhem heeft de kunstcommissie in overleg met de afdelingshoofden kunstenaar Majda Vidakovic (Belgrado, 1990) uitgenodigd een ruimtelijk kunstwerk te maken voor aan de muur.

Het resultaat is onlangs opgeleverd en bestaat uit vier verschillende displays met daarop gepresenteerd 3D-geprinte objecten. De displays die doen denken aan een boekenplank zijn geschilderd in heldere, primaire kleuren. Het gaat het hier echter niet om de basisprincipes van de kleurenleer, de kleuren van het logo van zoekmachine Google liggen hieraan ten grondslag. In haar werk toont ze de wereld achter de zoekmachine en presenteert ze de resultaten van een willekeurige zoekterm in de vorm van fysieke objecten.

Het zoeken en vinden zelf is een belangrijk ingrediënt van het werk: de entree van de verschillende vleugels op A5 hebben duidelijke herkenningspunten gekregen. De vier gangen zullen zich door de kunstwerken sterker van elkaar onderscheiden en de kleine 3D geprinte beelden bieden een speelse afleiding waarop ingezoomd kan worden door de patiënten op de afdeling. Het werk is dus herkenningspunt, praktisch om de weg te vinden, maar ook een punt wat kan verwijzen naar een gedachte elders, bijvoorbeeld een eigen verzameling objecten op een schap, thuis aan de muur.

Dit project is gerealiseerd met steun van het Rijnstate Vriendenfonds.

Lees Verder…

 

Naar boven