Celine van den Boorn

9 juni 2014 - 13 augustus 2014

Expositie is verlengd t/m woensdag 10 september 2014

In haar werk creëert Celine van den Boorn nieuwe versies van gefotografeerde landschappen door de hierin voorkomende mensen, in de rol van toerist, recreant of militair, weg te schilderen. Hierdoor verschuift in het beeld de focus van de mens naar het landschap. Het decor wordt weer onderwerp.

Wat op het eerste gezicht door onze geconditioneerde blik een ongerept woestijnlandschap lijkt of een lieflijk strand, blijkt bij nadere beschouwing een valse indruk te zijn. De ingreep is nog altijd zichtbaar; matte geschilderde silhouetten op een glanzende foto, een losse schoen of arm in een verder desolaat landschap. Dat er iets wringt, dat iets niet klopt in het beeld geeft spanning tussen de schijnbaar ongerepte natuur en de nog zichtbare sporen van menselijke aanwezigheid. Het terugdringen van de aanwezigheid van de mens in het landschap levert nieuwe beelden op die een idealere wereld suggereren.

Celine van den Boorn (1978) woont en werkt in Amsterdam. Na haar opleiding aan Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht te hebben voltooid heeft zij zich zowel in haar beeldend werk als vanuit de wetenschap verder verdiept in de thematiek van haar werk: de verhouding tussen mens en natuur. Naast haar beeldend werk doceert Celine aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Website Celine van den Boorn »

Naar boven