Michel Boekhoudt

3 april 2014 - 28 mei 2014

Van 3 april t/m 28 mei exposeert Michel Boekhoudt in de expositieruimte van ziekenhuis Rijnstate aan de Wagnerlaan in Arnhem. Iedere dag van 9:00 tot 21:00 te bezichtigen.

foto: Enjoy, 220 x 160 cm, acrylic on canvas

In de schilderijen van Michel Boekhoudt (Curaçao,1964) worden visuele citaten uit de hedendaagse populaire cultuur, de wereld van communicatie en advertising en kunstgeschiedenis zonder onderscheid gedownload en toegeëigend om met een schijnbaar perfect gecontroleerde onstuimigheid neergezet te worden. De citaten worden gereannexeerd en bevrijd van hun commerciele context. Een hedonistisch mengsel van een manische collectie samples terug uitgespuwd op het doek. Een bijna ongrijpbare orchestratie van beelden die de toeschouwer bombarderen. De elementen drijven over elkaar en uit het kader, alsof de kijker een bevroren frame van een constant bewegende wereld ziet.

Het gaat zeker niet over de herkenning van elk beeld afzonderlijk, maar om de dialoog tussen de beelden binnen het schilderij op de grens van abstractie en figuratie. Door dislocatie en reconfiguratie van deze elementen wordt een abstracte reflectie gegeven op het hedendaagse leven en onze onbevredigbare zucht naar beelden. Het doel is niet zozeer om te behagen, maar om de toeschouwer uit te dagen en en tegelijkertijd vragen te stellen omtrent authenticiteit, culturele en economische waardes, kijken, zien en perceptie in het algemeen.

Website Michel Boekhoudt »

Naar boven