Margriet Modderkolk

29 maart - 30 juni

Margriet Modderkolk maakt kleurrijk 2D en 3D textielwerk in diverse formaten, materialen en technieken. In haar veelzijdige werk geeft Margriet uitdrukking aan natuur, een actualiteit of levensthema. Haar nieuwsgierigheid en een brede kijk op de wereld komen zo tot uitdrukking in een textielwerk. In haar werk gebruikt zij vrijwel altijd tweedehands textiel, allerlei draden en andere materialen die zij in de loop van de tijd heeft verzameld.

Kunst mag van haar schuren maar kan ook ‘gewoon’ mooi zijn en blij maken. Steeds weer de grenzen opzoeken, experimenteren en verkennen is daarin leidend. Ieder werk is uniek maar soms ontstaat er spontaan een serie. Maar hoe uniek ook, in ieder werk spreekt haar hart.

Margriet maakt vrij werk, waarbij het gekozen thema bepalend is. Soms wordt er een thema in een van haar textielgroepen of exposities geïnitieerd wat zij dan op geheel eigen wijze  interpreteert en uitwerkt. Daarnaast maakt zij werk in opdracht en wordt er samen met de opdrachtgever gekozen voor materialen, kleuren en technieken.

Margriet Modderkolk (Leek, 1956) woont en werkt in Heelsum.
Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website: www.margrietmodderkolk.nl

De Expositie is iedere werkdag te zien in Rijnstate Zevenaar

Naar boven